Finans Kontrol Merkezi,Paranın ve gücün merkezi!!!

Finans Kontrol Merkezi,Paranın ve gücün merkezi!!!
Finansal Yönetim ve Eğitimler ile yurtiçinde ve yurtdışında çözüm ortağıyız.

Biz Finans Kontrol Merkeziyiz, Finansın Merkezindeyiz

  • Finansal Danışmanlık
  • Proje Finansmanı
  • Bankalarla oluşan problemlerin çözümü
  • Mevcut teminatları güncellemek
  • Yeni yatırım süreçleri yönetimi nakit finansman
  • Dış ticaretin finansmanı
  • Paran Kadar Konuş Eğitimleri
  • Müşteri istihbaratı
  • Tarım Kredileri ve Devlet Teşvikleri
  • Hibe,Teşvik,Destek
  • Tedarikçi Analizi
  • İstihbarat ve Mali Analiz
  • Sektör ve Pazar Analizi, müşteri araştırmaları
  • Eğitim (Bilanço Analizi,Dış Ticaretin Finansmanı)

17 Aralık 2017 Pazar

YAPAY ZEKA YAPAY EKONOMİ

YAPAY ZEKA YAPAY EKONOMİ VE ROBOT BANKACILAR

Yapay zeka birkaç sene önce telefonlarımızın bizimle konuşmaya başlaması ile hayatımıza girdi.

”Siri” arkadaşımız oldu.

Yapay zeka gelişimine paralel olarak “ ekonomik sistem” yeniden şekillenir oldu.

Dijital cüzdan ve dijital para dönemi başladı .Yanımızda cüzdan ,  hatta kimlik kartı  taşımaya bile gerek yok.Cep telefonu herşeyi hallediyor.!

İnanılmaz ama gerçek .. Cep telefonumuz  yanımızdaysa  tüm ödemeleri telefondan yapabiliyoruz artık !Örneğin , BKM ekspres devreye girdi. Cep telefonuna uygulamayı indirmek yeterli .EFT saatini kaçırdım diye bir dert kalmadı. Gece yarısı bile  nakit para transferi mümkün hale geldi.Sen karşı tarafa kod gönder ,o kişi kodu herhangi bir bankanın ATM’sine  girsin ve nakit çeksin. Karta ihtiyaç duymadan giriş yapsın ve nakit paraya ulaşsın. Bunlar henüz küçük başlangıçlar..

Son dönemde yapay zeka’ya yönelik  gelişmeleri  anlatan seminer ,tanıtım ve organizasyonlar sık sık yapılır oldu. “Gelecekte kullandığımız ürün ve hizmetin arkasında yapay zekâya dayalı veri merkezli uygulamalar olacağı anlatılıyor.Finansal teknolojiler gelişiyor ve insan istihdamını devre dışı kalıyor.

Yapay zekâ sağlık,savunma, havacılık , hizmet, siber güvenlik alanında yoğun olarak kullanılacak gibi görünüyor.Yani doktora bile gerek kalmayacak .Tahlil ve tetkik veri merkezlerine gidip makianaya girip  sonuç alacağız.

Bankacılık sistemi kendi robotlarını oluşturmaya başladı. Robot müşteri temsilcisi yapıldı. Şubeye gidiyorsunuz karşınızda robot.. Çayı şekersiz, kahveyi şekerli içtiğinizi biliyor ,yatırım tercihlerinize göre seçenekler  sunuyor. Önce  veri tabanı kayıtlarını kontrol ediyor , hisse senedi ,Döviz ,mevduat,tahvil gibi yatırım araçlarına müşteriyi yönlendiriyor. Üstelik sadece gözlerinize bakarak sizi tanıyabiliyor.

Bugünlerde konuşulan herşey  Sanal ,Sanal da yaşanan herşey güzel …

Peki ya , Gerçek dünyada bugünkü geçiş süreci ve adaptasyon nasıl olacak? Yapay zekayı bu ülkede bizim imal etmemiz için neler gerekiyor ?Dünya belki hazırlıklı ama biz hazır mıyız?

1-Kaybolan meslekler yerine yeni meslekler oluşacak ancak bunun için Eğitimli kitleler gerekiyor  ! Bu  eğitimleri sağlayacak öğretmen, okul ve  bütçemiz yeterli mi?

2-Ar-ge çalışmaları gerek ancak Arge finansmanı için ayrılan bütçe daraltıldı .

3-Biz üretemezsek ithal edeceğiz demektir. ...İthalat ile elde edilen yapay zeka ürünleri cari açığı büyütecek hem de istihdam sorunu yaratacak

4-Yeni işgücü sağlayan  robotlar   SGK’ ya prim ödemezse emeklilik sistemi nasıl şekillenecek ? 

5-Otomatik pilot sayesinde azalan şoför istihdamı , inşaat teknolojileri sayesinde azalan işçi istihdamı , yemek tarifi ölçü kodu ile yemek yapan robotlar ve kaybolan aşçılık , çağrı merkezlerinde yok olan insan istihdamı ile kitlesel işsizliğe doğru uzanan bu yolda henüz planımız yok.

6-Blokchain (kayıt zinciri )  sisteminin devreye girmesi ile yok olan muhasebecilik ve diğer meslekler ..

7-Bugünlerde sadece kısa vadeli ekonomik sıkıntılarımızı  konuşuyoruz. Ancak Stratejik plan ve bütçe yapamazsak bugün tartıştığımız gündem konularının çok daha büyükleri ile karşı karşıya kalacağız.

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.