Finans Kontrol Merkezi,Paranın ve gücün merkezi!!!

Finans Kontrol Merkezi,Paranın ve gücün merkezi!!!
Finansal Yönetim ve Eğitimler ile yurtiçinde ve yurtdışında çözüm ortağıyız.

Biz Finans Kontrol Merkeziyiz, Finansın Merkezindeyiz

  • Finansal Danışmanlık
  • Proje Finansmanı
  • Bankalarla oluşan problemlerin çözümü
  • Mevcut teminatları güncellemek
  • Yeni yatırım süreçleri yönetimi nakit finansman
  • Dış ticaretin finansmanı
  • Paran Kadar Konuş Eğitimleri
  • Müşteri istihbaratı
  • Tarım Kredileri ve Devlet Teşvikleri
  • Hibe,Teşvik,Destek
  • Tedarikçi Analizi
  • İstihbarat ve Mali Analiz
  • Sektör ve Pazar Analizi, müşteri araştırmaları
  • Eğitim (Bilanço Analizi,Dış Ticaretin Finansmanı)

31 Mayıs 2014 Cumartesi

KALEKENT BURSA ,


Kalekent  Bursa ,

 

Önce, Kalekent olarak kurulduk. Yeşil Bursa olarak ün yaptık. Otomotivde kendimizi Detroit olarak ilan etmiştik ama vazgeçtik .Artık Türkiye’nin Davos’u  olarak anılıyoruz.Uludağ’da ekonomi zirveleri ile başlangıç yaptık ,Dünya çapında ekonomi zirvelerinin yapıldığı Marka kent olma hayali ile yaşıyoruz.

 

Türkiye'nin sanayi bilançosunu oluşturan Yeşil  Bursa, M.Ö 185 yılında kalekent olarak kurulmuş.Kale duvarlarını  Sultan Orhan döneminde   aşmış ve 1339 yılında ilk Han  olan  Emirhan’ı yaparak ticareti canlandırmış.Şehrimiz  ,aştığı kale duvarlarının ardından, büyümek ve gelişmekte  sınır tanımamış ,  günümüzde   Türkiye'nin 2. büyük ihracatçı şehri  haline gelmiştir.

 

Gelişen Otomotiv sanayisi sebebi ile yıllarca Türkiye'nin Detroit'i olarak anılan BURSA, Detroit'in iflas etmesiyle  bu ünvanını terk etmiştir. Çünkü Detroit , Amerika'nın iflas eden en büyük kenti olmuştur. Bunun yanında Detroit'in   üretim kapasitesi ağırlıklı olarak otomotiv sektörü oluşturmaktaydı. Oysa ki , marka kent olmak yönünde ilerlemekte olan Bursa, Tekstil ,Otomotiv ,Tarım ,Gıda,Makina ve Turizm  sektörlerinin tamamını başarı ile  bünyesinde barındırmaktadır.

 

Yeni dönemde , büyüyen ekonomisi ile Türkiye'nin Davos'u  olarak anılan Bursa,  Marka kent  sürecini bence çok kısa sürede tamamlayacak. Bu hedef için  ihtiyaçlar çok belirgin,

 

*Henüz sadece SPK' ya kayıtlı 18 şirketimiz bulunuyor.Halka açılma konusunda şirketlerimizin yeterli ilgiyi göstermediği  aşikar.Oysa , Halka arz geliri,şirkete ucuz bir kaynak ile büyüme  sağlıyor.,Ayrıca ,Piyasa fiyatı belli olması nedeniyle şirket hisse senetleri teminat olarak gösterilebiliyor.

 

*Türkiye’nin 2. büyük ihracatçısı olan şehrimizde ihracatın %78 ‘i karayolu ile sağlanıyor.Halen tren ,deniz ve havayolu ulaşımları yeterli seviyede sağlanamadı. Tüm ulaşım ve lojistik ağı tam olarak  sağlandığında  Bursa’nın ihracat ve üretimde  1. şehir olacağı şimdiden görünüyor.

 

*Türkiye ekonomisinde  Bursa ilk 3  arasında yer alıyor.Teknoloji ,bilişim ,Ar-ge ve İnovasyon konusunda kendini  aşabilmesi gereken şehrimizde, Teknoloji Transfer Ofislerinin tanınırlığının artması gerekiyor.Kamu-Özel Sektör –Üniversite işbirliği ile reel sektör doğru yazılım ve projelerle doğru yatırımlara yönelebilecektir.Profesyonelleşmek için en doğru yöntem her işi uzmanı ile yapmaktan ve danışmanlardan destek almaktan geçiyor.

 

*Tarım sektöründe ise devlet tarımsal yatırım ve projesi bulunan her üreticiyi her türlü teşvik sistemi ile destekliyor.Mühim olan desteklerin ne olduğunu bilmek ve doğru kullanabilmek. Devlet Üreticilerin danışmanlık hizmeti almasını sağlayarak ve bu danışmanlık faturalarını finanse ederek büyük bir teşvik sağlıyor.Tarımkenti Bursa yeter ki bu teşvikleri kullanabilsin.

 

*Kültür Turizmi günümüzün yükselen değeri haline geldi. 8000 yıl öncesinden bugüne kadar birçok uygarlığı barındıran şehrimizin tanıtımında bugüne kadar çok geride kalmış olsak da artık Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti olan şehrimizin  kıymetinin  farkına vardık.

 

Hem hedef, hem çözüm belli.Bize kalan sadece ;

Ağaca değil Ormana Bakmak!

 

 

Sinem Toplan

Finans Kontrol Merkezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

.